استاد گروه تاریخ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران ، abadian@hum.ikiu.ac.ir
چکیده: (951 مشاهده)
مقاله حاضر بر اساس آثار منتشرشده استاد باستانی پاریزی، دیدگاه تاریخی او را مورد بحث قرار میدهد. پژوهش حاضر با این فرضیه نوشته شدهاست که هیچ مورخی بدون «نظر» مطلب نمینویسد، بلکه معلومات پیشین، محیط تربیتی، اوضاعواحوال اجتماعی و البته تجربه زیسته زمینههای لازم را برای تاریخنگاری فراهم مینمایند. بنابراین، بااینکه عناوین و موضوعات کتابهای باستانی پاریزی بسی ساده بودند، در پشت این عناوین و مطالب مطرحشده، نگاهی تاریخنگارانه وجود داشت که نویسنده را برای پیشبرد طرح خود راهنمائی میکرد. بیشتر مطالب این مقاله برگرفته از آثار باستانیپاریزی است، اما در برخی موارد برای فهم بهتر موضوع، به برخی منابع دیگر نیز ارجاع دادهشدهاست. هدف مقاله این است تا نشان دهد باستانی پاریزی نیز تلاش داشت برای سبک تاریخنویسی خود مفاهیمی ارائه نماید. در این پژوهش به برخی از این مفاهیم که خاص اوست اشاره شدهاست. پرسش اصلی مقاله حاضر این است که در تاریخنگاری باستانی پاریزی چه عناصری به شکل «پیشینی» تأثیرگذار بودهاند؟ که با استفاده از روش تحلیل محتوا به این پرسش پاسخ داده شدهاست.
تکمیل فرم تعهدنامه و امضای همه نویسندگان برای ارسال مقاله به داوری الزامی است. پس از تکمیل فرم می بایست در بخش ارسال فایل مقاله بارگذاری شود. جهت دریافت فرم این بخش را کلیک فرمایید.