با سلام ،به اطلاع کلیه پژوهشگران عزیز می رساند ،از این پس علاوه بر سامانه و فقط در صورت ضرورت می توانید از طریق تلگرام به شماره 09904142687 نیز با کارشناس نشریه خانم سهراب زاده ارتباط برقرار نمایید.
استادیار دانشگاه هنر اسلامی تبریز ، a.mirzaei@tabriziau.ac.ir
چکیده: (34 مشاهده)
در نیمه دوم قرن نوزدهم، مصادف با تحولات گسترده فرهنگی و اقتصادی در غرب، نخستین نمایشگاه جهانی فرش دستبافت شرقی در امپراطوری اتریش برگزار گردید. با توجه به اهمیت فرش در حیات سیاسی و اقتصادی ایران در آن دوره، هدف از این پژوهش شناخت زمینه های شکل گیری و نتایج برگزاری این نمایشگاه و جایگاه قالی های دستبافت ایرانی در رویداد است. مطالعات اسنادی و تاریخی نشان دادند قالیهای ایرانی جایگاه نخست کمی و کیفی را در این نمایشگاه به خود اختصاص داده بودند. ارزش های بصری و زیباییشناسانهی این قالی ها باعث ارتقای ارزشهای پژوهشی قالی های شرقی و ایرانی در بین پژوهش گران و بنیانگذاری مکتب فرش شناسی وین شد. تحسین این قالی ها توسط منتقدان و نخبگان فرهنگی گرایش موزه ها و مجموعه های هنری به خرید و نمایش قالی های ایرانی در ردیف هنرهای زیبا را به دنبال داشت. مجموعه این اقدامات به تحریک تقاضای خرید قالی دستبافت در بین خانوارهای غربی و تقویت تولید و صادرات قالی ایران توسط شرکتهای چند ملیتی و ایرانی منجر شد.
میرزایی عبداله. زمینه های شکل گیری و تبعات برگزاری نخستین نمایشگاه جهانی فرش در اتریش. مطالعات تاریخ فرهنگی فصلنامه علمی -پژوهشی انجمن ایرانی تاریخ. 1398; 11 (42)
تکمیل فرم تعهدنامه و امضای همه نویسندگان برای ارسال مقاله به داوری الزامی است. پس از تکمیل فرم می بایست در بخش ارسال فایل مقاله بارگذاری شود. جهت دریافت فرم این بخش را کلیک فرمایید.