با سلام، جهت اطلاع و پیگیری وضعیت مقالات خود می‌توانید با کارشناس مجله خانم فاطمه نجفی با شماره 09216904318 تماس حاصل فرمایید.
ساعت تماس تلفنی 9 الی 18 روزهای پنج‌شنبه
امکان ارسال پیام از طریق پیام‌رسان ایتا: 9 تا 16 هر روز

   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 14، شماره 55 - ( 3-1402 ) ::
جلد 14 شماره 55 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
"سوختار همه ساختارها"؛ تأملی بر بازنگری ایدئولوژیک احسان طبری
ابوالحسن فیّاض انوش*
دانشیار گروه تاریخ دانشگاه اصفهان ، a.fayyaz@ltr.ui.ac.ir
چکیده:   (111 مشاهده)
احسان طبری (1295-1368ش) به عنوان یکی از اعضای کمیته مرکزی و نظریه‌پرداز حزب توده شناخته می‌شود. این امر باعث می‌شود که تاریخ پژوهان معاصر با اتصاف او به صفت مارکسیسم، غالباً رفتار و افکار وی را در چهارچوب‌های ایدئولوژیک و حزبی ارزیابی کنند و به ویژگی‌های اخلاقی در شاکله‌بندی شخصیت او اعتنایی نداشته باشند. در حالی‌که اگر طبری را در جایگاه یک ادیب، شاعر و یا مورخ مورد بررسی قرار دهیم، می‌توانیم جنبه‌هایی از شخصیت وی را دریابیم که لزوماً برآمده از رفتار حزبی و سازمانی نیست، بلکه دغدغه‌هایی برخاسته از یک ذهن حقیقت‌جو است که در بیشتر دوران حیات در کسوت یک روشنفکر ماتریالیست مجال بروز و ظهور یافته است. مسئله اصلی این مقاله واکاویِ دلایل بازنگری ایدئولوژیکِ طبری در دهه پایانی عمر اوست. بدین منظور ابتدا با متن‌پژوهیِ آثار طبری در دوران مقدم بر دهه پایانی عمر، به جنبه‌هایی مغفول از تاریخ‌اندیشی طبری تا قبل از مقطع بازنگری ایدئولوژیک پرداخته می‌شود. این بررسی نشان می‌دهد آنچه با عنوان بازنگری ایدئولوژیک طبری یاد می‌شود بر بستری از بازاندیشی‌های تدریجی او در مبانی مارکسیسم استوار بوده است. در انتها با تمرکز بر آثار سال‌های پایانی عمر او به بیان درون‌مایه‌ها و دغدغه‌های تاریخ‌اندیشانه در این آثار پرداخته خواهد شد. عنوان مقاله برگرفته از یکی از تعابیر طبری در مورد بازنگری ایدئولوژیک‌ وی میباشد.
واژه‌های کلیدی: احسان ‌طبری، ماتریالیسم ‌تاریخی، بازنگری ‌ایدئولوژیک، تاریخ‌اندیشی.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/3/2 | پذیرش: 1402/6/7 | انتشار: 1402/6/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fayaz Anush A. “Burn All Structures”; A Reflection on the Ideological Revision of Ehsan Tabari. CHS 2023; 14 (55)
URL: http://chistorys.ir/article-1-1586-fa.html

فیّاض انوش ابوالحسن. "سوختار همه ساختارها"؛ تأملی بر بازنگری ایدئولوژیک احسان طبری. فصلنامه مطالعات تاریخ فرهنگی. 1402; 14 (55)

URL: http://chistorys.ir/article-1-1586-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 55 - ( 3-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
(فصلنامه مطالعات تاریخ فرهنگی)پژوهشنامه انجمن ایرانی تاریخ Cultural History Studies(Pejuhesh Nameh Anjoman-e Iraniye Tarikh)
تکمیل فرم تعهدنامه  و امضای همه نویسندگان برای ارسال مقاله به داوری الزامی است. پس از تکمیل فرم می بایست در بخش ارسال فایل مقاله بارگذاری شود. جهت دریافت فرم این بخش را کلیک فرمایید.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4570