با سلام ،به اطلاع کلیه پژوهشگران عزیز می رساند ،از این پس علاوه بر سامانه و فقط در صورت ضرورت می توانید از طریق تلگرام به شماره 09904142687 نیز با کارشناس نشریه خانم سهراب زاده ارتباط برقرار نمایید.
دانشیار گروه زبان و ادبیات انگلیسی و عضو پژوهشکدهی کردستانشناسی دانشگاه کردستان ، b.sajadi@uok.ac.ir
چکیده: (497 مشاهده)
پژوهش حاضر به نقد چگونگی بازنمایی و تصویرسازی کردها در سفرنامه ی کلودیوس جیمز ریچ با عنوان روایت اقامت در کردستان و نینوای باستانی میپردازد، که در نیمه ی نخست سده ی نوزدهم نگارش یافته است و شیوه ی نگرش مؤلف را در مواجهه با اجتماعات کردی بررسی میکند. پژوهش پیش رو، با استفاده از روششناسی و چارچوب نظری رویکرد پسااستعمارگرایانه، به ویژهآرای هومی بابا، بر آن است عوامل، انگیزه ها و جنبه های غالباً منفی، از قبیل وارونه جلوه دادن وقایع و نیز نگاه سوژه محور و مرکزگرایانه ی غربی مؤلف را به نمایش بگذارد. مثال ها و نقل قول های فراوانی که در این مقاله به آنها ارجاع داده شده است، دربرگیرنده ی آن دسته از مفاهیم و شگردهای پربسامد گفتمان شرقشناسی نظیر تعمیمگرایی، دیگربودگی، کلیشه سازی، منفی سازی، لحاظ نکردن تفاوتهای فرهنگی و همچنین فرادستی اخلاقی سوژهی غربی هستند که در این سفرنامه انعکاس یافته اند.
Sajjadi B. Postcolonial Reading of Representing Kurds in Orientalism Discourse
A Case Study of Claudius James Rich’s Travelogue. CHS. 2019; 10 (39) :55-74 URL: http://chistorys.ir/article-1-959-fa.html
سجادی بختیار. خوانش پسااستعماری بازنمایی کردها در گفتمان شرق شناسانه:
مورد مطالعاتی سفرنامه ی کلودیوس جیمز ریچ. مطالعات تاریخ فرهنگی فصلنامه علمی -پژوهشی انجمن ایرانی تاریخ. 1398; 10 (39) :55-74
تکمیل فرم تعهدنامه و امضای همه نویسندگان برای ارسال مقاله به داوری الزامی است. پس از تکمیل فرم می بایست در بخش ارسال فایل مقاله بارگذاری شود. جهت دریافت فرم این بخش را کلیک فرمایید.