با سلام ،ازاین پس جهت اطلاع و پیگیری وضعیت مقالات خود می توانید با کارشناس مجله خانم مرضیه منصوری با شماره 09391942150 تماس حاصل فرمایید. ساعت تماس 10 الی 16 ، روز های شنبه تا چهارشنبه می باشد.
یکی از مهمترین سازههای بومی ایران در ارتباط با اقتصاد کشاورزی، بناهای موسوم به کبوترخانه است. استان اصفهان از مناطقی است که در زمینه پیشینه و ساخت کبوترخانه در تاریخ بومی ایران نقش بسزایی داشته است. از آنجایی که کبوترخانههای گلپایگان و خوانسار تاکنون از نظر تاریخی و باستانشناسی به دقت مطالعه نشدهاند، پژوهش حاضر در تلاش است؛ اهمیت بناهای مذکور را در این پهنهی فرهنگی با توجه به مناسبات سیاسی، اقتصادی و جغرافیایی روشن سازد. روش به کار رفته علاوه بر مطالعه منابع تاریخی، فعالیت میدانی باستانشناسی ـ بررسی پیمایشی فشرده ـ است. به منظور دستیابی به اهداف یاد شده 146 کبوترخانه در شهرستانهای گلپایگان و خوانسار شناسایی، سپس از نظر تاریخی، الگوی پراکنش، عملکرد، میزان فعالیت، قدمت و معماری مطالعه شدهاند. نتایج پژوهش نشان میدهد بیشتر کبوترخانهها در امتداد رودخانه درازرودخانه گلپایگان و رودخانهی خوانسار پراکنده شده و عموماً مربوط به اواخر دوره قاجار بودهاند. کبوترخانههای خوانسار و گلپایگان برخلاف سایر کبوترخانههای مناطق اصفهان که استوانهای شکل هستند، با نقشه چهارکنج (مستطیلی) بنا شدهاند. یافتههای دیگر پژوهش نشان میدهد کارکرد کبوترخانههای خوانسار و گلپایگان همانند سایر کبوترخانههای مناطق دیگر ایران تولید کود برای تقویت زمینهای کشاورزی بوده است.
Heydari Babakamal Y. Dovecotes of Golpayegan and Khvansar: A Glance at the Historical and Cultural Importance of them during Qajar Era. CHS 2016; 7 (26) :61-92 URL: http://chistorys.ir/article-1-675-fa.html
حیدری باباکمال یداله. کبوترخانههای گلپایگان و خوانسار: نگرشی بر اهمیت تاریخی و فرهنگی آنها در دوره قاجار. فصلنامه مطالعات تاریخ فرهنگی 1394; 7 (26) :92-61
تکمیل فرم تعهدنامه و امضای همه نویسندگان برای ارسال مقاله به داوری الزامی است. پس از تکمیل فرم می بایست در بخش ارسال فایل مقاله بارگذاری شود. جهت دریافت فرم این بخش را کلیک فرمایید.