با سلام ،ازاین پس جهت اطلاع و پیگیری وضعیت مقالات خود می توانید با کارشناس مجله خانم مرضیه منصوری با شماره 09391942150 تماس حاصل فرمایید. ساعت تماس 10 الی 16 ، روز های شنبه تا چهارشنبه می باشد.
هویت از منظر قائلین به گفتمان، دستاورد گفتمان است و در ظرف آن شکل میگیرد. هر هویتی محصول گفتمان خاصی است و میتوان آن را همچون فرآیند، فهم کرد و به آن جنبه تاریخی و در حال شدن داد. از آن جا که گفتمان، امری سیال و نسبی است هویت نیز امری متغیر و دگرگون است. گفتمان در حقیقت محصول نظام علم و ساختار زبانی است که نظامی خاص از نمادها و معانی را شکل داده است. گفتمان، نظام معنایی وسیعتری از زبان است و هر گفتمان بر قسمتهایی از حوزه جامعه چیره شده و از طریق سیطره بر ذهنها، به گفتارها و کردارهای فردی و جمعی سوژهها شکل میدهد. در این پژوهش با بهرهگیری از نظریه گفتمانی انتقادی فرکلاف، تاریخ بیهقی در سه مرحله؛ نخست؛ تحلیل مفصل متن، دوم؛ تفسیر بافت زمینهای و گفتمانهایی که متن متکی برآن است و سوم؛ تبیین به معنی دیدن گفتمان به عنوان جزئی از روند مبارزه اجتماعی در ظرف مناسبات قدرت، تحلیل شده و نشان داده شده است که بیهقی با تکیه بر کدامین صفات و فصول مشترک گروه «ما»ی مورد نظر خود را شکل میدهد؟ و با برجسته کردن کدام تفاوتها و بهرهگیری از کدام الگوها، گروهی را طرد میکند و در نهایت هویت سیاسی بیهقی چگونه در توصیف او از «ما» و «غیر» شکل میگیرد.
Bayat H A, Yousefi J. Representation Process for Identity of “Self” and “Other” in Beyhaghi’s History. CHS 2016; 7 (26) :29-59 URL: http://chistorys.ir/article-1-674-fa.html
بیات حسینعلی، یوسفی جمیله. روند بازنمایی هویت خودی و دیگری در تاریخ بیهقی. فصلنامه مطالعات تاریخ فرهنگی 1394; 7 (26) :59-29
تکمیل فرم تعهدنامه و امضای همه نویسندگان برای ارسال مقاله به داوری الزامی است. پس از تکمیل فرم می بایست در بخش ارسال فایل مقاله بارگذاری شود. جهت دریافت فرم این بخش را کلیک فرمایید.