با سلام ،به اطلاع کلیه پژوهشگران عزیز می رساند ،از این پس  علاوه بر سامانه و فقط در صورت ضرورت می توانید از طریق  تلگرام به شماره 09904142687 نیز با کارشناس نشریه خانم سهراب زاده ارتباط برقرار نمایید.
   [صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 12 - ( مطالعات تاريخ فرهنگي 1391 ) ::
جلد 3 شماره 12 صفحات 131-155 برگشت به فهرست نسخه ها
ورود سیب زمینی به ایران تحولی اساسی در کشاورزی سنتی دوره قاجاریه
مهدی وزین افضل1، ذبیح اله اعظمی ساردویی2
1- دانشگاه اصفهان ، mahdivazin@yahoo.com
2- دانشگاه جیرفت کرمان
چکیده:   (4739 مشاهده)
پژوهش حاضر درصدد است تا به نقش سیب زمینی پس از ورود آن از اروپا به ایران در دوره قاجاریه بپردازد. شاه و روشنفکران قاجاری از اولین کسانی بودند که به اهمیت سیب‌زمینی به عنوان غذایی مکمل و کامل پی‌‌بردند. آنها می‌دانستند این گیاه در مواقع قحطی، غذای بسیار مناسب به شمار می‌‌رود که می‌توان با آن از مرگ و میرهای زیادی جلوگیری کرد. به همین دلیل، دولت قاجاریه سعی کرد کشت آن را توسعه بخشد؛ ولی از آنجایی که عامه مردم اطلاع دقیقی از نحوه کشت و مصرف این گیاه جدید نداشتند، دولتمردان قاجاری برای آگاهی دادن به مردم سعی کردند از طریق نوشتن مزایای سیب زمینی و نحوه کاشت، برداشت و مصرف آن، در روزنامه‌ها و کتاب‌ها، اطلاعاتی را در اختیار عموم مردم قرار دهند. دستاوردهای پژوهش مشخص می‌کند با حمایت ناصرالدین شاه از کاشت گیاه سیب‌زمینی و استقبال توده مردم از این غذای جدید، در عرض پنجاه سال، سیب‌زمینی بعد از گندم، به عنوان مهم‌ترین منبع غذایی ایرانیان مورد استفاده قرار گرفت.
واژه‌های کلیدی: واژه‌های کلیدی: سیب زمینی، قاجار، گیاه، نسخه خطی، مستشارالدوله.
متن کامل [PDF 236 kb] [English Abstract]   (824 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۱۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Entry of Potato to Iran as a Major Transition in Traditional Agriculture of Qajar Era. مطالعات تاریخ فرهنگی. 2012; 3 (12) :131-155
URL: http://chistorys.ir/article-1-249-fa.html

وزین افضل مهدی، اعظمی ساردویی ذبیح اله. ورود سیب زمینی به ایران تحولی اساسی در کشاورزی سنتی دوره قاجاریه. مطالعات تاریخ فرهنگی فصلنامه علمی -پژوهشی انجمن ایرانی تاریخ. 1391; 3 (12) :131-155

URL: http://chistorys.ir/article-1-249-fa.html



دوره 3، شماره 12 - ( مطالعات تاريخ فرهنگي 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
(فصلنامه مطالعات تاریخ فرهنگی)پژوهشنامه انجمن ایرانی تاریخ Cultural History Studies(Pejuhesh Nameh Anjoman-e Iraniye Tarikh)
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3925