با سلام ،ازاین پس جهت اطلاع و پیگیری وضعیت مقالات خود می توانید با کارشناس مجله خانم مرضیه منصوری با شماره 09391942150 تماس حاصل فرمایید. ساعت تماس 10 الی 16 ، روز های شنبه تا چهارشنبه می باشد.
1- دانشگاه داراب ، z_hamedi2003@yahoo.com 2- دانشگاه بیرجند 3- کارشناس ارشد تاریخ دانشگاه پیام نور مشهد
چکیده: (2571 مشاهده)
زهرا حامدی،[1] زهرا علیزاده بیرجندی،[2] سمیه پورسلطانی[3] چکیده یکی از اهداف اساسی آموزشهای دینی، انتقال معارف دین، رشددادن و دیندارکردن دانشآموزان است. در تحقق این اهداف، متون درسی و آموزههای مندرج در آن جایگاه ویژهای دارند. بررسی نحوهی صورتبندی گزارههای دینی در متون درسی میتواند معیاری برای ارزیابی نمودهای دینداری در این متون باشد. از آنجایی که سنجش دینداری از دغدغههای اصلی پژوهشگران حوزهی دینی است، لذا مقالهی پیش رو میکوشد از طریق انجام مطالعهی موردی در کتب درس شرعیات دورهی پهلوی اول و دههی نخست پهلوی دوم، جایگاه ابعاد دینداری را در این آثار بررسی کند. مبانی نظری این مقاله براساس دیدگاههای گلاک و استارک در مورد ابعاد دینداری قرار گرفته است. یافتههای حاصل از این پژوهش حاکی از غلبهی بُعد مناسکی دین در کتاب شرعیات پایههای دوم تا ششم در خلال سالهای 1306 ـ 1310ش و تلفیق بُعد فکری و پیامدی در 1317ش است. اما در کتاب تعلیمات دینی پایهی دوم در 1328ش به سبب اتکای مباحث این کتاب به براهین عقلی، بُعد تجربی و اعتقادی دینداری، جلوهای بارز دارد. واژههای کلیدی: درس شرعیات، کتب درسی، عصر پهلوی، ابعاد دینداری.
[1]. استادیار گروه تاریخ، واحد داراب، دانشگاه آزاد اسلامی ، داراب، ایران، (نویسنده مسئول)،(z_hamedi2003@yahoo.com)
[2]. دانشیار گروه تاریخ دانشگاه بیرجند،(zalizadehbirjandi@Birjand.ac.ir)
[3]. کارشناس ارشد تاریخ دانشگاه پیام نور مشهد،(s.poursoltani82@gmail.com) تاریخ دریافت: ۰۳/۰۸/۱۳۹۹، تاریخ تأیید: ۲۴/۰۲/۱۴۰۰
حامدی زهرا، علیزاده بیرجندی زهرا، پورسلطانی سمیه. بررسی ابعاد دینداری در درس شرعیات مطالعه موردی: دوران پهلوی. فصلنامه مطالعات تاریخ فرهنگی 1399; 11 (43) :115-89
تکمیل فرم تعهدنامه و امضای همه نویسندگان برای ارسال مقاله به داوری الزامی است. پس از تکمیل فرم می بایست در بخش ارسال فایل مقاله بارگذاری شود. جهت دریافت فرم این بخش را کلیک فرمایید.